Onze Winkel

nieuwe winkel

Sinds 1979 is onze winkel gevestigd in Lommel.

Juweliers Vandeweyer staan bekend voor hun uitgebreide collectie, deskundig advies en uitstekende dienst na verkoop.

Alle herstellingen van juwelen en horloges gebeuren in eigen atelier door een gediplomeerd goudsmid en horlogemaker.

Zoekt u iets uniek, uw droomjuweel in gedachte? Aarzel dan niet om even bij ons binnen te springen. Eveneens voor het aanrijgen van uw parelcollier of graveren kunt u bij ons terecht.

Onze geschiedenis

In 1979 namen Jos en Carina de winkel van Lou Melotte over in de Kerkstraat in Lommel. Jos kreeg de microbe van uurwerkmaker te pakken van zijn vader die al lange tijd de herstellingen uitvoerde voor vele juweliers. Carina heeft de verkoop in de genen zitten. Haar ouders hadden een groenten- en fruitwinkel in Leopoldsburg, de VIVO.

Het was een grote stap met veel risico om eind jaren 70 een eigen uurwerkenzaak te beginnen maar in het groeiende Lommel werd snel een vast cliënteel opgebouwd. Jaren gingen voorbij en de winkel werd uitgebreid met vele merken van horloges en juwelen.

In 2003 start zoon Tom de opleiding van goudsmid om te helpen met de grote vraag naar juwelen en de herstellingen ervan. Hij leert de kneepjes van het vak op een atelier in Antwerpen waar hij zelfs na zijn studie nog vele uren zal spenderen.

In 2006 is de opleiding afgelopen en samen met zijn zus Evi wordt het team aangevuld. Onder het elan van de nieuwe generatie wordt er verbouwd. De winkelruimte wordt meer dan dubbel zo groot en er komt een groot uitgerust atelier.

In 2021 beslist Evi dat ze meer tijd wil vrijmaken voor haar kinderen en laat ze de zaak achter zich. Ze maakt de overstap naar het onderwijs. Tom zet de winkel alleen verder met de nadruk op trouwringen en kwaliteitsvolle juwelen en tijdloze uurwerken. De goede service en dienst na verkoop blijft onveranderd.

De winkel in de jaren 80…
…tot nu.