Mijn eerste oorbellen

Je wil graag oorbellen voor jezelf of voor je kind maar je hebt nog geen gaatjes? Geen probleem. Bij ons kan je terecht voor je allereerste oorbelletjes te prikken zonder afspraak.

We raden aan om oorbellen te laten prikken vanaf 4 jaar. De oorlel is dan al mooi gevormd en zo weet je zeker dat de oorbellen ook nog mooi in het midden zullen staan als je wat ouder bent.

Hoe gaat dit te werk?

Stap 1: je favoriete oorbellen kiezen

Voor je eerste oorbelgaatjes te prikken heb je speciale oorbellen nodig. Deze zijn steriel verpakt en voorzien van het systeem om de oorbellen te schieten. Je hebt keuze tussen gouden of stalen oorbellen en er zijn meer dan 70 modellen op voorraad. Er bestaat ook een speciale baby-lijn voor de allerkleinsten. Deze zijn voorzien van een kortere stift.

Stap 2: de voorbereiding

Voor we de oorbellen kunnen prikken gaan we eerst de oorlellen ontsmetten met een alcoholdoekje en duiden we met een stift aan waar de gaatjes zullen komen. Zo kunnen we kijken of ze beiden op dezelfde hoogte zitten en mooi in het midden.

Stap 3: de gaatjes prikken

De gaatjes prikken we met 2 tegelijk. Veel makkelijker en je bent er in één keer van af. De oorbel wordt in het apparaatje geplaatst en door het oor heen geklikt. Dit is zo gebeurd en met het nieuwe systeem is het geluids- en pijnloos. In het begin kan het wat branderig aanvoelen door de ontsmetting met het alcoholdoekje maar dit verdwijnt weer even snel.

Proficiat! Je hebt nu oorbellen.

Nazorg

We raden aan om deze oorbellen minstens 6 weken te dragen en niet uit te doen. Na 6 weken is je oorlel hersteld en kan je afwisselen met andere oorbellen. Draai dagelijks met de oorbel en duw zeker de slotjes niet te vast. Je mag de stift niet voelen zitten aan de achterzijde. Voel je toch het puntje van de stift dan kan je de slotjes wat naar achter schuiven. Je zal merken dat ze op het laatste zich vastklemmen rond het groefje in de stift van de oorbel.

Na het schieten kan je dankzij de Studex ADVANCED 2-IN-1 spray je lichaam helpen om het beter te beschermen tegen infecties. Het is een naverzorgings- en reinigingsmiddel dat makkelijk aan te brengen is. Dit is zeker niet verplicht maar wel een aanrader als je gevoelige huid hebt of als je sneller van oorbel wil veranderen.

Als je je oor zou kwetsen gedurende de eerste 6 weken, dan kan je deze 2-IN-1 spray gebruiken of Terramycine-zalf om het herstel te versnellen en verzachten. Haal de oorbel niet uit het oor want het gaatje kan heel snel terug dichtgroeien. Je kan gerust gaan zwemmen met pas geprikte oorbellen.

Let wel op dat je geen allergische reacties krijgt door goedkope oorbellen te dragen die niet gemaakt zijn van staal of een edelmetaal als zilver of goud.